De geschiedenis van Veldsterkte

Op 1 januari 2021 hebben we onze krachten gebundeld en Praktijk van Rietveld, WIX factor en Loopbaanarchitectuur samengebracht in Veldsterkte, hét Instituut voor persoonlijk inzicht en ontwikkeling. Veldsterkte bestaat al sinds 2014 en dit lijkt ons een goede aanleiding voor een stukje historie.

geschiedenis Veldsterkte

Een ontmoeting; toeval bestaat niet

In 2011 komen Wick Lichtveld en Jeroen Rietveld elkaar tegen. Op de digitale snelweg wel te verstaan, via Twitter. Zowel Wick (WIX factor) als Jeroen (Praktijk van Rietveld) hebben hun eigen onderneming. In hun eigen praktijk leggen ze zich beiden toe op het begeleiden van mensen en organisaties op hun soms hobbelige weg naar (persoonlijke) ontwikkeling. Behalve deze overeenkomst blijken ze ook nog bij elkaar in de buurt te zitten, dus na de eerste digitale contacten volgt al snel de afspraak om bij een kop koffie ‘nader kennis te maken’.

Dat kennismakingsgesprek gaat, nog voordat de koffie goed en wel is ingeschonken en tot hun eigen verwondering, meteen op een prettige manier de diepte in. Wick en Jeroen blijken in essentie dezelfde visie over persoonlijke ontwikkeling te hebben en hun beider achtergrond en aanbod van diensten blijken perfect op elkaar aan te sluiten. Er is meer dan een gezamenlijke interesse, hier is sprake van een gedeelde passie. En een duidelijke klik. Als ze veel later dan gepland afscheid nemen, weten ze: deze kennismaking kan niet zonder gevolgen blijven!

geschiedenis Veldsterkte

… meer dan de som der delen

En inderdaad blijft die kennismaking niet zonder gevolgen. Al snel worden de eerste gezamenlijke projecten, trajecten en trainingen met veel enthousiasme én succes opgepakt. Drie jaar later, in 2014, besluiten Wick en Jeroen om de trainingen die ze samen organiseren onder een nieuwe naam aan te bieden. Er wordt een derde bedrijf opgericht, met een nieuw logo, een nieuwe huisstijl, een nieuwe website: Veldsterkte is geboren.

Zoals de oplettende lezer zal hebben opgemerkt, komt ‘veld’ voor in de beide achternamen van Jeroen en Wick. Daarnaast verwijst de naam Veldsterkte naar de kracht van de energie die je als mens (soms nog in potentie) met je meedraagt. Na de oprichting van Veldsterkte werken Wick en Jeroen dus vanuit drie bedrijven: WIX factor, Praktijk van Rietveld en Veldsterkte. Vier eigenlijk, want inmiddels bieden ze een nieuwe dienst aan, Loopbaanarchitectuur: een succesvolle aanpak voor het creëren van je levensloopbaan (“Een nieuwe baan overkomt je niet, die creëer je!”).

In hun vier bedrijven zijn Wick en Jeroen in staat om op geheel eigen wijze, met veel persoonlijke betrokkenheid en kennis van zaken, cliënten (zowel individueel als binnen organisaties) te helpen zich verder te ontwikkelen. Eerst met trainingen op onder andere het gebied van NLP, Drijfveren en Lichaamstaal. Na een paar jaar steeds vaker met programma’s die (nog) beter aansluiten bij wat Veldsterkte met de wereld wil delen, zoals de bijzondere training Leven vanuit je Donder. Ook ontstaan er een aantal unieke coachtrajecten, speciaal ontworpen om alles wat Wick en Jeroen aan kennis en ervaring te bieden hebben, beschikbaar te maken voor cliënten. Zo wordt een vast onderdeel van het Coachtraject Persoonlijk Inzicht en Ontwikkeling het – inmiddels niet meer weg te denken – DUO-coachgesprek. De cliënt zit met twee coaches tegelijk aan tafel en dat levert heel vaak een verrassende en beslissende doorbraak op.

 

De Kracht van Veldsterkte

De hiervoor beschreven omslag zorgt voor een enorme groei binnen Veldsterkte. En elke keer weer merken Wick en Jeroen dat juist de dingen die ze samendoen niet alleen moeiteloos verlopen, maar ook veel impact hebben. Dat komt niet alleen door de praktische voordelen van de samenwerking, maar vooral door de veldsterkte die ontstaat als Jeroen en Wick hun krachten bundelen. De laatste jaren werken Wick en Jeroen al alsof ze één bedrijf hebben. Maar wel één bedrijf met vier verschillende ingangen (WIX factor, Praktijk van Rietveld, Loopbaanarchitectuur en Veldsterkte). In 2020 valt daarom het logische besluit om de organisatie aan te passen aan de praktijk: vanaf 1 januari 2021 hebben Wick Lichtveld en Jeroen Rietveld één bedrijf, met één ingang: Veldsterkte.

Gaan er nu drie bedrijven verloren? Integendeel! Alles wat de cliënten en opdrachtgevers zo beviel aan WIX Factor, Praktijk van Rietveld en Loopbaanarchitectuur zal beschikbaar blijven binnen Veldsterkte. Alleen zal het nu onder één naam en via één website worden aangeboden, voor cliënten en opdrachtgevers wel zo duidelijk. Hartelijk welkom bij Veldsterkte!

Don`t copy text!

Pin It on Pinterest