Wick Lichtveld

Wick Lichtveld is Loopbaanadviseur, stressexpert en coach bij persoonlijke ontwikkeling
Wick Lichtveld begeleidt al meer dan 20 jaar mensen en is van nature een bevlogen inspirator, die gewend is om ‘out of the box’ te denken. Met zijn levensvreugde en achtergrond (Practioning Master Trainer NLP, gecertificeerd coach, specialist op het gebied van Chronisch Stress Syndroom (CSS)/Burn Out) én zijn kennis van Boeddhistische Psychologie weet hij iedereen op een natuurlijke manier te raken en te enthousiasmeren. Hij volgt de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en in de gedragspsychologie op de voet en is een gepassioneerd coach en loopbaanadviseur: met hem wordt elke sessie een belevenis!  Wick is Wick: prettig kritisch, doorvragend, zonder dat het echt ongemakkelijk wordt, weet hij feilloos het beste in je naar boven te halen. Wick heeft een onwankelbaar vertrouwen in het creërend en zelfoplossend vermogen van mensen; zijn drive en credo: een geïnspireerd leven voor iedereen!
Wick Lichtveld

You can’t start a fire without a spark – Bruce Springsteen

Het verhaal van Wick Lichtveld

Wick(en) en wegen

Ik groeide op in een multiculturele omgeving. Mijn ouders en familie namen mij mee op prachtige reizen die ik mij tot op de dag van vandaag nog levendig kan herinneren. Zo ontstond mijn liefde voor mensen, hun cultuur en hun leefomgeving. Als eigenzinnige puber had ik moeite met het schoolsysteem waarin ik moest voldoen aan regels en verwachtingen. Om eerlijk te zijn, mijn hoogste cijfer was voor ‘verzuimde schooluren’. Oftewel: spijbelen.

Betrapt!

In Den Haag kon ik uren zwerven en bij slecht weer schuilde ik bij boekhandel De Slegte. In het oude antiquariaat vond ik boeken over avontuurlijke reizen en primitieve stammen. Toen een medewerkster van de Slegte, met een kapsel als een suikerspin, mij aanspraak of ik niet op school moest zijn, antwoordde ik dat ik een boekje voor mijn oma’s verjaardag zocht. Snel pakte ik, willekeurig, een boekje van de plank, betaalde het en maakte dat ik wegkwam. Ik voelde mij betrapt!

Thuisgekomen bleek het boekje “De leer van Boeddha”, geschreven door Saddhatissa, te zijn. ’s Avonds in bed begon ik te lezen. Ik snapte er niets van! Toch heb ik het boekje bewaard en is het meegereisd met alle verhuizingen die in de jaren daarna volgden. En af en toe las ik een stukje. Het motiveerde mij om mij meer te gaan verdiepen in de vraag ‘wie ben ik nu eigenlijk?’ of ‘wat is werkelijke vrijheid?’

Wick Lichtveld als Dertiger

Inmiddels was ik een dertiger met een lieve vriendin, een huis, een goede baan en dat soort dingen. Maar er was een continu verlangen om meer van dit leven te gaan begrijpen, dus ging ik me verdiepen in het gedrag van mensen en zingeving in het algemeen. Ik volgde een scala aan opleidingen en cursussen op het gebied van psychologie en spiritualiteit, maakte studiereizen en volgde retraites. En op mijn 36ste besloot ik mijn leven een nieuwe, meer passende inhoud te geven.

Doen waarvoor je hier bent

Mijn kenmerkende eigenschap is het verbinden en begeleiden van mensen. Aangevuld met de kennis door opleidingen en een schat aan levenservaring, was het vervolg bijna onvermijdelijk: ik vestigde me als zelfstandig adviseur, coach en trainer. Het was in het begin nog niet erg concreet, maar door de tijd heen heb ik mij gespecialiseerd in loopbaanadvies en coaching in persoonlijke ontwikkeling. Hierin combineer ik steeds vaker psychologie met Boeddhistische psychologie/filosofie, en dat heeft gezorgd voor veel onvergetelijke momenten die ik met cliënten mag delen. Ik heb me inmiddels ook gespecialiseerd in stress-interventies.

Veldsterkte: de ultieme mix

En toen ontmoette ik tien jaar geleden Jeroen, inmiddels mijn compaan. Zijn enthousiasme over en kennis van de positieve psychologie en Advaita maken dat wij een onderscheidend aanbod hebben voor onze opdrachtgevers en cliënten. Samen ontwikkelden wij een effectieve werkwijze en methode in het coachen en bijstaan van cliënten. Zo hebben we in de afgelopen jaren honderden mensen mogen begeleiden, uit binnen- en buitenland. Daarbij hebben we, soms samen met de Vrienden van Veldsterkte, initiatieven gestart als Loopbaanarchitectuur (een nieuwe baan overkomt je niet, die creëer je), het trainingsprogramma Leven vanuit je Donder en een sangha voor het ontwikkelen van meditatietechnieken. Er is een continue stroom ontstaan van ideeën en inzichten, verdiepende samenwerkingen en ‘ontwikkelen’.

Ik geniet elke dag weer; bij Veldsterkte ben ik thuis.

Plan je kennismaking met Wick Lichtveld

Het kennismakingsgesprek (van maximaal 1 uur) is bedoeld voor mensen die interesse hebben in coaching bij Veldsterkte en die nog geen client zijn (geweest) van Veldsterkte. Tijdens het kennismakingsgesprek maken we nader kennis en bespreken we of Veldsterkte iets voor jou kan betekenen en op welke manier. Het kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend. Kennismakingsgesprekken vinden plaats op het Bredewater 16, 2715 CA te Zoetermeer. Wij zorgen dat de koffie en thee klaarstaan!

Don`t copy text!

Pin It on Pinterest