Moeiteloos Verantwoordelijk

Voor een wonderlijk leven

Wil je definitief verantwoordelijkheid nemen voor je leven? En vraag je je af of dit ook moeiteloos kan? Dan heb je het juiste boek gevonden. Dit boek biedt praktische inzichten om moeiteloos verantwoordelijkheid te nemen voor een wonderlijk mooi leven!

“Moeiteloos” en “Verantwoordelijk” gaan voor veel mensen niet samen. Maar voor persoonlijke ontwikkeling zijn ze beide essentieel. Als je inziet dat het mogelijk is om verantwoordelijkheid voor je eigen leven te nemen, ontstaat er een scala aan mogelijkheden om je leven vorm te geven zoals jij dat wenst. Dit boek biedt een aantal hulpmiddelen om verantwoordelijkheid te nemen voor je leven, wat kan leiden tot een prachtige omslag. Lukt je dat of is het je al gelukt, dan kan er een moment komen waarop je denkt: is dit het nou? Voor sommige mensen gaat de lol van het verzamelen van dingen in de wereld van de vormen er op een zeker moment vanaf. Het wordt dan wellicht tijd om een reis naar binnen te maken en op andere manieren naar jezelf te kijken. Dit boek is uitermate geschikt voor mensen die daar behoefte aan hebben. Psycholoog en ervaren binnenwereldreiziger Jeroen Rietveld deelt in dit boek praktische inzichten voor een wonderlijk mooi leven! Hij schetst de verschillende fasen van verantwoordelijkheid, de invloed van rust, vertrouwen, acceptatie en inspiratie en beschrijft hoe zoiets onbeschrijfelijks als moeiteloosheid er in de praktijk uitziet.

Wat een ‘voedend’ boek Jeroen. Geen woord teveel of te weinig. Iedere zin gevuld met wijsheid, inspiratie en eenvoud. In flow gelezen, dankjewel!

Inge over Moeiteloos Verantwoordelijk

Specificaties van het boek

^

Formaat

135mm x 215mm

^

Papier

Crème papier (Romandruk)

^

Binding

Paperback

^

Uitgever

Mijnmanagementboek.nl

^

Omslag afwerking

Mat

^

Boekgewicht

152 gram

^

Voorwoord en tekstredactie

Hans Heemskerk van Heemskerk Tekst & Taal

^

ISBN

9789463429054

 

Pagina's

Hoofdstukken

Lezers aan het woord

Met veel enthousiasme en nieuwsgierigheid ben ik aan je boek ‘Moeiteloos Verantwoordelijk’ begonnen en heb ik het in één keer uitgelezen!

Al geruime tijd volg ik je leuke en herkenbare blogs, vandaar dat ik erg benieuwd was naar de inhoud van je boek. Deze was op veel punten heel herkenbaar en soms erg confronterend. Door het lezen van jouw boek heb ik geleerd dingen waar ik mij druk over maak los te laten en te accepteren zoals ze zijn. Dit vergt veel oefening, maar door er bewust van te blijven en door af en toe naar jouw boek terug te grijpen, krijg ik weer de bevestiging dat ik op de goede weg ben. Voor mij is dit boek dus zeker een bruikbaar ‘zelfhulp boek’.

Ik vind je boek toegankelijk en makkelijk leesbaar, waardoor het voor een breed publiek geschikt is. Daarnaast vind ik de gebruikte citaten erg leuk en doeltreffend gekozen, het zijn citaten die je tot nadenken zetten.

Kortom: dit boek is zeker een aanrader voor iedereen die zijn of haar leven vorm wil geven zoals je dit zelf wenst!

Elles Muller over Moeiteloos Verantwoordelijk

Jeroen Rietveld vroeg mij twee keer of ik iets over zijn boek Moeiteloos Verantwoordelijk wilde schrijven. Twee keer was mijn antwoord … tuurlijk, alleen … ik heb het nog niet uit! Haast geeft spanning, onzekerheid en is niet efficiënt las ik in het boek van Jeroen. En ik las ook … het vraagt moed om niet te moeten.

Vandaag is vandaag. Het boek van Jeroen kwam vanmiddag ineens uit de kast (?) en het is zes uur nu, geen boodschappen gedaan, niet gestofzuigd en ook de was zit nog in de machine. En nu schrijf ik iets over jouw boek! Moeiteloos?

Uhh, maar wat ís de waarde van mijn gedachten? Zijn ze waar of niet waar of geen van beiden? En wat ík over het boek schrijf, gaat dat dan over jouw boek of over mij? En wie ben ík? Een eerlijk persoon of ook een niet eerlijk persoon of geen van beiden? Nou, dat dus allemaal en nog veel meer … ‘wijsheden’ uit het boek van Jeroen.

Een boek doorspekt met vragen, tips en citaten. Het houdt je een spiegel voor. Het zet je aan het denken, het doet je wankelen, het brengt herkenning en verwarring.

Waardering Jeroen Rietveld, ik heb er van genoten.

Olga van den Hoff over Moeiteloos Verantwoordelijk

Toen ik het boek Moeiteloos verantwoordelijk – voor een verwonderlijk leven, van Jeroen Rietveld begon te lezen las ik het boek eerst uit, omdat ik eerst benieuwd was naar de inhoud. Daarna begon ik het boek te herlezen.

Volgens psycholoog Jeroen Rietveld zijn de woorden moeiteloos en verantwoordelijk belangrijk voor je eigen persoonlijke ontwikkeling. Als je inziet dat het mogelijk is om verantwoordelijkheid voor je eigen leven te nemen ontstaan er vele mogelijkheden om je leven vorm te geven zoals jij dat wenst. Dit boek kan daarbij helpen.

Jeroen Rietveld blijkt toegankelijk te zijn voor tussentijdse correspondentie, wat het boek een persoonlijk iets maakt. Hij spoorde mij aan om zaken in het boek die ik belangrijk vind te onderstrepen of markeren en om eigen aantekeningen in het boek toe te voegen.

De eerste drie hoofdstukken zijn te beschouwen als fundamenten voor het huis van Moeiteloos verantwoordelijk. Via acceptatie, naar eigen onderzoek, de eigen gedachten onderzoeken. Het boek wordt dan ook een werk -en leerboek. Dan volgt een proces in vier fasen over mijn verantwoordelijkheid. Moeiteloos zijn is mijn ware aard, het is niet iets wat ik doen, ik kan het alleen zijn! Dat is een fascinerende conclusie.

Ik heb veel aan eigen notities, en door dit alles veel in eerder stadium gehad, en ook nu in Corona tijd, het boek herlezen en herhaald. Ik beveel het boek van Jeroen Rietveld – Moeiteloos verantwoordelijk – voor een verwonderlijk leven, dan ook van harte aan.

Bekijk de volledige recensie hier!

Gerrit Elsendoorn over Moeiteloos Verantwoordelijk
Don`t copy text!

Pin It on Pinterest