geen rocket science

Het succes van Veldsterkte is geen rocket science!

25 januari 2018

Het succes van Veldsterkte is geen rocket science!

Vandaag ontving ik een compliment van een cliënt. Hij was verbaasd over al het werk dat we in de afgelopen maanden bij Veldsterkte hebben verzet: we hebben nieuwe programma’s ontwikkeld, presentaties en trainingen gegeven, enkele publicaties verzorgd en ook nog meerdere individuele begeleidingstrajecten succesvol afgerond. Hij vroeg zich af hoe wij dit voor elkaar kregen. Het antwoord bevat geen rocket science en deel ik graag met je.

Ongedwongen opwinding

Wij vertrouwen op ‘de wet van spontaniteit’.  Het is onze rotsvaste overtuiging dat wat zich spontaan aandient, de bron is van succes. We durven dingen in overgave te doen en monitoren de ontwikkeling. Gaat het goed en zijn we (en onze opdrachtgevers en cliënten) enthousiast, dan zetten we door. Zo niet? Dan roepen we hard ‘next!’ en leunen we achterover. Ja, we zijn dan strategisch lui. Wat we zeker niet doen is anderen de schuld geven. Nee, we reflecteren en evalueren en zien wat we geleerd hebben. En dat nemen we mee in het volgende avontuur.

Eenvoud is niet eenvoudig

Om simpelweg in eenvoud te leven en werken kan een uitdaging zijn. De verleidingen om ons heen zijn groot. We stellen doelen, we maken plannen, en ondertussen moeten social media ook nog worden bijgehouden … De boog is vaak strakgespannen. Regelmatig spreken we mensen die vastlopen in de veelheid van dingen die gedaan moeten worden. Mensen die met grote kangoeroesprongen van de ene taak naar de andere gaan. Is dat wat je werkelijk wilt? Of mag het ‘een onsje minder’? Tijdens de training Leven vanuit je Donder ontdek je het antwoord op deze vraag. Je ervaart na deze training het vermogen om vanuit ‘spirit’ en intuïtie te handelen. Klinkt dat vaag? Mogelijk. Maar lees dan de ervaringen van onze deelnemers:

Mooi hoe concreet het werd. Met een stukje theorie met heldere voorbeelden komen tot een voelen en verwoorden van wat zich door mij wil manifesteren.

Sybo AdemaTraining Leven vanuit je Donder
Lees ook:  Wees wijs, wijs niet!

Een paar algemene tips, om alvast de eerste stappen te maken

  • Leef simpel. Beperk het gebruik van social media. En start je werkdag met een overzicht voor die dag te maken.
  • Wees aanwezig in het NU; leef bewust en doe wat er nu gedaan kan worden.
  • Ontwikkel een voor jou passend ritueel waarin je elke dag ruimte inplant voor zelfstudie, beweging en ontspanning. Word je ervan bewust welk moment van de dag voor jou optimaal is om ‘energievretende’ taken te volbrengen.
  • Multitasking? Nee, liever ‘Concentratetasking’! In plaats van met meerdere dingen tegelijk bezig te zijn, is het beter om één taak per keer te doen. In overgave. In volledige overgave én geconcentreerd. Dat levert een hoger rendement op en kost minder energie.
  • Rond eerst het een af, start dan het ander. Voor sommige mensen werkt de Pomodoro techniek: 25 minuten één taak, hooguit 4 keer achter elkaar. Met een break van 5 minuten.
  • Ga naar buiten! Ook op je werk, in de pauze of zelfs tussendoor, loop even naar buiten. Tien minuten wandelen kan al voldoende zijn om je productiviteit aanzienlijk te verhogen.
  • Glimlach, ook naar ‘lastige’ klanten of collega’s.
  • Staar wat vaker naar buiten. En mediteer regelmatig. Dat kan trouwens prima terwijl je dagelijkse dingen doet, zoals opruimen, schoonmaken, de afwas doen …
  • Ontdek ‘de kunst van het nietsdoen’ en wees strategisch lui!

Bron: foto gevonden op Pixabay

Tekstredactie: Heemskerk Tekst & Taal

Over de auteur

Wick Lichtveld

Wick is een inspirator pur sang, bevlogen van nature en gewend om ‘out of the box’ te denken. Met Wick wordt elke training een belevenis!

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Don`t copy text!

Pin It on Pinterest

Share This