bestemming

Jeuk en jouw Bestemming

6 augustus 2016

Jeuk en jouw Bestemming

Vakantietijd, mensen staan even stil bij hun toekomstplannen. Hun bestemming. En dan: jeuk!

Ben je vannacht ook lek geprikt? Je bent niet de enige, het lijkt wel een muggenplaag. Veel mensen hebben last van die irritant jeukende bulten, de drogisterijen doen goede zaken.

Is het de enige jeuk in ons leven? Nee, zeker niet. Sommige mensen krijgen ‘jeuk’ van hun baas. Of van hun collega’s. Anderen ervaren hinderlijke ‘jeuk’ door familie of hun leefsituatie. Het zijn kriebels waar geen smeersel van de drogisterij tegen helpt. Het is een jeuk die je anders moet bestrijden. Maar hoe?

Heerlijke jeuk!

Het eerste wat mensen doen als ze door zo’n rotmug gestoken zijn, is met azijn sprenkelen of een ander middel gebruiken. Maar wat doe je als je je bewust wordt dat je ‘gestoken’ bent door een onprettige (werk)situatie of een frustrerende betrekking? In de praktijk kom ik te veel mensen tegen die lijdzaam afwachten; het zal wel weer overgaan.

Er tegen vechten helpt zelden. Nee, er is maar één remedie: verwelkomen en omarmen die jeuk, die onrust of die ergernis. Het is een signaal dat een situatie, of een bepaalde relatie, niet passend voor je is. Mijn stelling? Jeuk is een call to action!

Het is je bestemming die jeukt

Een steeds toenemende jeuk kan ontstaan wanneer je niet de dingen doet die je werkelijk wilt doen. Wanneer je je verlangens onderdrukt en verplichtingen of ‘heilig moeten’ laat voorgaan. Wanneer je samenwerkt, of -leeft, met de verkeerde mensen. De jeuk dient zich dan aan in de vorm van vermoeidheid, snel geïrriteerd zijn, niet tot jezelf komen, conflicten. Kortom, je zit niet lekker in je vel.
En krabbelen helpt niet, er moet iets anders gebeuren.

Je kunt je eigen regels maken en bepalen

daarin ben je vrij

het spel begint en dat het eindigt is gegeven

maar daar blijft het bij

Marco Borsato – De Bestemming


De kunst van ontjeuken

Veranderen lijkt voor veel mensen een hele grote uitdaging. We zijn tenslotte gewoontedieren, toch? Maar is het niet de bedoeling om het maximale uit je leven te halen? En te gaan doen waar je werkelijk gelukkig van wordt. Het is de kunst om te veranderen en gebaande paden in te ruilen voor een beetje avontuur.

Lees ook:  Zelfbeeld, welk beeld heb jij van jezelf?

Springen zonder parachute

Heb je het vangnet in het filmpje gezien? Dat is een kwestie van een goede voorbereiding. En vertrouwen. Want er is altijd een vangnet om je op te vangen. 
Meerdere onderzoeken laten zien dat mensen die werkelijk hun passie volgen het meest gelukkig zijn. En veelal ook het meest succesvol zijn. Daarom nodig ik je uit, of beter, ik daag je uit, om zonder parachute te springen. En te ontdekken wat je mogelijkheden zijn. Je passie te ontplooien en te doen wat je hart je ingeeft.

Die mij droeg op adelaarsvleugels

die mij heeft geworpen in de ruimte

en als ik krijsend viel, mij ondervangen

met uw wieken weer opgegooid
totdat ik vliegen kon op eigen kracht

Huub Oosterhuis

Kies voor de weg naar je Bestemming. Het is het enige middel dat helpt tegen jouw jeuk. En mocht je dat willen, ik help je graag bij het (op)krabbelen en ontjeuken.

Over de auteur

Wick Lichtveld

Wick is een inspirator pur sang, bevlogen van nature en gewend om ‘out of the box’ te denken. Met Wick wordt elke training een belevenis!

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Don`t copy text!

Pin It on Pinterest

Share This