regie

Neem de regie, wacht niet op de trein die niet komt

4 november 2013

Neem de regie, wacht niet op de trein die niet komt

De eerste signalen zijn er. De arbeidsmarkt lijkt te gaan aantrekken. In heel kleine stapjes. En waarschijnlijk pas in de tweede helft van 2014. Je hebt een keuze; ga je afwachten of neem je de regie om straks een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Ja, economie is koffie-dik-kijken. Een kans op een droombaan lijkt vooralsnog onmogelijk. Toch heb ik in de afgelopen jaren gezien dat diegene die zich oriënteert en voorbereid, uiteindelijk de baan vind waar hij of zij naar verlangde. En soms sneller dan men hadden durven hopen. Voorbereiding, een plan hebben, en focus brengt je waar je wil zijn.

Het is verstandig je nu te prepareren op wat komen gaat. Het is ook aan te raden ‘out of the box’ te denken. Een carrière switch komt steeds meer voor. En vergroot je kansen op de arbeidsmarkt. Enkele vragen die je kunnen helpen om je ‘mind’ op te maken vind je hieronder. Ga er eens voor zitten.

Als je de vragen hebt beantwoord, zie je dan een patroon? Komen bepaalde elementen terug zoals het werken met mensen, veel reizen (of niet), met techniek bezig zijn of liever creatief? Is er iets wat je je hele leven al had willen doen? Wat voor conclusie trek jij?

Vragen om regie te nemen

  • Met wie in mijn directe omgeving zou ik van baan willen wisselen?
  • Mijn motivatie hiervoor is: ……………………
  • Ik heb mij altijd afgevraagd hoe het is om: ……………………
  • Dit spreekt mij zo aan, omdat: ……………………
  • Als ik nu een andere opleiding zou mogen kiezen, zou ik kiezen voor …………………… omdat ik dan …………………… kan bereiken
  • Vrienden en collega’s zeggen altijd: “je bent steengoed in …………………… je zou …………………… moeten gaan doen “
  • Ik zou graag willen dat mijn baas mij meer ruimte zo geven in mijn werk. Als uitbreiding van mijn taken zou ik graag …………………… De reden hiervoor is ……………………
  • Als ik op een vrije dag extra werk zou moeten doen, dan kies ik voor ……………………
  • Mijn pensioen stel ik gerust uit tot mijn 70ste jaar als ik de voor mij passende werkzaamheden had. Ik wil langer doorwerken wanneer mijn werkzaamheden bestaan uit ……………………
  • Voor mij is de ideale werkomgeving ……………………
Lees ook:  Jeuk en jouw Bestemming

Tip: laat je zeker niet tegen houden door gedachten als ‘..ik kan dat niet…’ of ‘…wat zullen ze van mij denken?’’. Als je ontdekt wat voor jou werkelijk passend is, ga dat doen. Vind een manier om het te realiseren. De uitkomst zal verrassend zijn.


Foto’s gevonden op Unsplash

Over de auteur

Wick Lichtveld

Wick is een inspirator pur sang, bevlogen van nature en gewend om ‘out of the box’ te denken. Met Wick wordt elke training een belevenis!

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Don`t copy text!

Pin It on Pinterest

Share This