vrouwenvoetbal

Vrouwenvoetbal en ontwaken

2 augustus 2017

Vrouwenvoetbal en ontwaken

De populariteit van het vrouwenvoetbal is deze weken sterk gestegen. Er is geen ontkomen meer aan, onze dames zijn een hit! Ik vroeg mij af waar dat succes nu ontstaan is? Hard trainen, professionele begeleiding, overmatige salarissen en sponsorcontracten, of toch iets anders?

Onze speelsters zijn ontwaakt!

De afgelopen dagen heb ik diverse artikelen gelezen over speelsters van het Nederlandse dameselftal en heb ik interviews met onze nieuwe sterren bekeken. Nee, ik ben geen voetbaldeskundige en volg het geheel met een onbevangen blik. En wat zie ik? Enthousiasme, vreugde en aanvaarding. Drie essentiële elementen om je doel te bereiken, wat het doel ook mag zijn. Volgens Eckhart Tolle zijn dit de modaliteiten van ontwaakt handelen. Zo is het maar net.

En jouw ontwaken dan?

Het schrille contrast was voor mij gistermiddag. Margo zat, met een kop thee in haar hand, tegenover mij. Terug van vakantie en alweer toe aan een nieuwe vakantie, zo leek het. Met werkelijke tegenzin weer terug naar haar 32-urige baan en het gezeur van haar leidinggevende. Tja, dat komen we wel vaker tegen.
Maar na enig doorvragen, en het uittekenen van haar gehele leefsituatie, ontstond een geheel ander beeld. Een beeld met overtuigingen zoals  ‘ik moet voldoen aan…’en ‘ik ben plichtsgetrouw’. Een beeld waarin zij door de jaren heen haar verlangens had laten smelten als chocolade in de zon. Een stroperige massa bleef over. Waar zijn haar enthousiasme en vreugde gebleven? En hoe kan ze zichzelf met haar wensdromen weer aanvaarden?

Eva, ook voor mannen!

In ons gesprek liet zij voorzichtig steeds meer van haar werkelijke zelf zien. Toen ik haar het artikel liet lezen ‘Gratis de wereld rond‘ kwam haar levendigheid vrij. Margo volgt vanaf heden ons Nationale dameselftal. Om besmet te raken met het gevoel van enthousiasme en vreugde. En op basis hiervan gaat ze beslist invulling geven aan haar weggestopte wensdromen. Dat komt zeker goed.

Everything you want is on the other side of fear. – Jack Canfield

En ja, het geheim is dat de formule van enthousiasme, vreugde en aanvaarding (kortweg Eva) ook opgaat voor mannen. Kijk maar in je omgeving welke mensen het meest succesvol zijn, zij die kiezen voor sleur of zij die kiezen voor kleur in hun leven. Breng wat meer uitdaging in je (levens)loopbaan en accepteer wat er zich dan aandient.

Lees ook:  Jacuzzi psychologie

Aanmoediging

Natuurlijk, deze dagen moedig ik ‘onze’ dames aan. Maar ik wil ook jou aanmoedigen om het enthousiasme en de levendigheid in je leven toe te laten. Het loont gegarandeerd de moeite, je krijgt er heel veel voor terug.

Over de auteur

Wick Lichtveld

Wick is een inspirator pur sang, bevlogen van nature en gewend om ‘out of the box’ te denken. Met Wick wordt elke training een belevenis!

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Don`t copy text!

Pin It on Pinterest

Share This